Kuntavaalit 2021

keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Nuoren ensimmäinen työ merkitsee!


Jälleen on se aika vuodesta, kun nuoret käyvät toiveikkaina kesätyön hakuun. Monelle kesätyöpaikka on ensimmäinen kosketus työelämään ja siksi erittäin arvokas ja merkityksellinen. 


Kaarina avasi tänään kaupungin kesätyöpaikkahaun. Jaossa on noin 80 työpaikkaa, ja hakuaikaa on kuun loppuun saakka. Kaupungista ei riitä kesätyöpaikkaa kaikille nuorille, joten on tärkeä saada yksityiset yritykset mukaan tulevaisuuden talkoisiin. 

Kaarinassa nuorilla on mahdollisuus hakea Tuumasta duuniin -kesätyötuella kesätyö kaarinalaisesta yrityksestä. Kaikki varsinaissuomalaiset yrittäjät on myös haastettu maakunnanlaajuiseen Kesäduunaa-kampanjaan. Kampanjan tarkoitus on työllistää nuoria alueen pk-yrityksiin. Lisätietoja löytyy ainakin täältä

Nuorelle kesätyöpaikka on tärkeä ensi kosketus työelämään. Kesätyöpaikalla pääsee kokeilemaan eri alojen töitä, ja nuori saa ansioluetteloonsa ensimmäisiä merkintöjä. Oli kesätyö sitten lähellä omaa unelma-ammattia tai ei, on työkokemus arvokas askel eteenpäin. Yritykselle nuori saattaa olla tulevaisuuden työntekijä. Joku nuori voi myös innostua itse yrittämisestä ja perustaa myöhemmin vaikka oman leipomon. 

Maakunnassa on käynnissä positiivinen teollisuuden rakennemuutos, jonka myötä työvoimasta alkaa olla kova kysyntä. Erityisesti teollisuuden imussa tekniikan alan osaajille on tarvetta, mutta kasvu säteilee myös muille aloille. Positiivinen tilanne näkyy alueella jo työttömyyden laskuna. Myös nuorten, alle 30-vuotiaiden työttämyys on vähentynyt. Kaikkiaan avoimia työpaikkoja on neljännes enemmän kuin vuotta aiemmin. 


Toivottavasti hyvä tilanne näkyy myös nuorten kesätyöpaikkojen tarjonnassa. Lyhyenkin työpätkän aikana nuori saa onnistumisen kokemuksia ja mahdollisesti kipinän tulevalle työuralleen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti