Kuntavaalit 2021

keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Ruuhkaisen Ristikallion koulun liikenteen turvallisuutta parannettava
Littoisten Ristikallion lastentalo toimii Kotimäen koulun 1–2-luokkalaisten oppilaiden kouluna, iltapäiväkerhona ja päiväkotina. Kouluun kulkee pieniä lapsia aamuisin sekä kävellen että vanhempiensa kyydillä. Nämä kaikkein pienimmät koululaiset vasta harjoittelevat monia aikuisille arkipäisiä asioita, kuten liikenteessä kulkemista. 

Tällä hetkellä Ristikallioon johtava liikenne ei ole sujuva ja turvallinen. Littoistentie ruuhkautuu erityisesti Ristikallion puukoulun edustalla arkiaamuisin. Tieltä kääntyy Ristikallioon aamukahdeksalta lapsiaan kyyditseviä vanhempia autoillaan niin, ettei takaa tulevat autot pääse ohittamaan. Samaan aikaan koulun pihalta ajaa pois autoja, ja tie ruuhkautuu. Myös Littoistentieltä Noppa- ja Nipsikadulle kääntyy runsaasti päiväkotiin lapsia kuskaavia autoja. 

Ristikallion liikennejärjestelyihin ja lasten turvallisuuteen olisi keksittävä nopeasti tehokas parannus. Aamuisin liikenteessä on kaikkein pienimpien lasten lisäksi Kotimäen kouluun suuntaavia 3-9-luokkalaisia lapsia, jotka ylittävät puukoululle nousevan tien.

Kaupungin tulisi tarkastella Ristikallioon aamuisin syntyvää autosumaa ja ryhtyä ELY-keskuksen kanssa neuvotteluun kohdan turvallisuuden parantamiseksi. Littoistentielle voitaisiin esimerkiksi rakentaa kääntyvien kaista Ristikallioon. Myös kevyen liikenteen väylän turvallisuutta tulisi tarkastella ja kehittää.


Luovatkin ratkaisut voivat osaltaan auttaa, jos autokyytejä saataisiin vähennettyä nykyisestä.

Mielipiteeni julkaistu Kaarina-lehdessä 22.2.2017.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti