Kuntavaalit 2021

torstai 2. helmikuuta 2017

Elinvoimaa KaarinaanKaupungin tehtävänä on luoda hyvinvointia alueelleen ja asukkailleen. Hyvinvointia syntyy monipuolisista palveluista, joihin tarvitaan edelleen verotuloja. Verotuloja, työtä ja elinvoimaa  saadaan tänne sijoittuvista yrityksistä. 

Tuleva maakuntauudistus vapauttaa kuntien energiaa sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä entistä enemmän elinvoiman vahvistamiseen. Tarjoamalla määrätietoisesti houkuttelevaa toimintaympäristöä yrityksille ja sujuvia palveluita yrittäjille luodaan yrittäjäystävällistä ilmapiiriä. 


Vuoden 2019 alusta kaikki kuntien sote-palvelut siirtyvät maakunnan järjestettäväksi. Tulevaan uudistukseen ja asiakkaiden valinnanvapauteen tulisi kunnissa valmistautua hyvissä ajoin. Valmistautuminen voidaan aloittaa laajentamalla palveluseteleiden käyttöä.
 

Palveluseteleillä olemassa olevat paikalliset sote-palveluita tuottavat yritykset vahvistuvat ja samalla syntyy myös uusia yrityksiä kaupunkiin. Näin valinnanvapauden alkaessa Kaarinassa on valmiina paikallisia yrityksiä, jotka pystyvät tarjoamaan sote-palveluita kaupunkilaisille. Samalla varmistetaan, että työpaikat ja veroeurot säilyvät Kaarinassa.

Kaupungissa tulee panostaa myös paikalliset yrittäjät huomioivaan hankintapolitiikkaan, päätösten yrittäjyysvaikutusten arviointiin ja säännölliseen vuoropuheluun kaupungin ja yrittäjien välillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti