Kuntavaalit 2021

tiistai 28. maaliskuuta 2017

Käytä ääntäsi ja vaikuta!
Kuntavaalit ovat taas täällä. Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona ja vajaan kahden viikon päästä koittaa varsinainen äänestyspäivä. 

Kuntavaaleissa asukkaat pääsevät vaikuttamaan konkreettisesti omaa elämäänsä lähellä oleviin asioihin. Siitä huolimatta äänestysaktiivisuus jää kuntavaaleissa matalaksi. Vain noin puolet äänioikeutetuista käyttää ääntänsä. Kaarinassa viime kuntavaaleissa äänestysprosentti oli jonkin verran korkeampi, 61 %. 

Erityisesti nuorten laimea äänestysinto on huolestuttava. Nuoria ehdokkaita on yhä verraten vähän ja myös kiireistä perhearkea viettävistä pienten lasten vanhemmista on pulaa ehdokaslistoilla. Vaikka ehdokasasettelu on jo tehty, voi tulevien valtuustojen kokoonpanoon vielä vaikuttaa äänestämällä. Huomioitavaa on myös se tosiasia, että vaikka naiset äänestävät miehiä ahkerammin, ovat miehet enemmistönä ehdokaslistoilla ja valtuustoissa. 

Tästä kaikesta seuraa, että tulevat kaupungin päättäjät eivät edusta kaupungin väestörakennetta sen todellisessa suhteessa. Mielestäni kaupungin päätöksentekoon kuitenkin tarvitaan yhtä lailla nuoria aikuisia, varttuneenpaa väkeä ja kaikkea siltä väliltä. Kokemus ei tee autuaaksi, vaan viisautta ja erityisesti uusia ajatuksia löytyy myös nuorilta. Kaikkein parhaiten kaarinalaisten näkemykset tulevat esiin, kun päättäjillä on omakohtaista kosketuspintaan päätettäviin asioihin. 

Nuorilla ja esimerkiksi meillä pienten lasten vanhemmilla on usein myös oma näkemys ja visio kaupungin tulevaisuudesta. Jos siis haluat muutosta, äänestä ikäistäsi ehdokasta. Kannustan myös äänestämään rohkeasti uusia ehdokkaita. Ajattelutavan muutos uudistaa ja kehittää kaupunkia.

Kevään kuntavaaleissa Kaarinassa on ehdolla yhteensä 227 ehdokasta, joiden joukosta voi valita omansa. Kannustan kaikkia käyttämään ääntään, sillä vain äänestämällä voi vaikuttaa. Valitettavasti äänestämättä jättäminen jää melko turhaksi protestoinniksi. 

MUISTA SIIS ÄÄNESTÄÄ! 


Ennakkoäänestys on 29.3.­—4.4.2017 ja varsinainen äänestypäivä 9.4.2017.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti