Kuntavaalit 2021

keskiviikko 14. lokakuuta 2020

Kaarina hyötyy Tunnin junasta

 Kaarina sijaitsee Turun syleilyssä ja on erinomaisen sijaintinsa ansioista monelle houkutteleva asuinpaikka. Turun seutu ja etunenässä Kaarina kasvavat. Töitä olisi tarjota enemmänkin, jos pystyisimme tänne osaajia houkuttelemaan ja myös heidät pitämään.

Kestävän kasvun näkökulmasta nopea raideyhteys pääkaupunkiseudulle on erittäin tärkeä. Se yhdistää maakuntien työssäkäyntialueet yhdeksi ja mahdollistaa liikkumista joustavasti molempiin suuntiin. Varmoja hyötyjiä ovat radanvarren kunnat, jotka voivat tarjota laadukasta elämistä ja suhteellisen edullista asumista ketterillä yhteyksillä.

Salon ja Espoon välin oikoradan ja kaksoisraiteen ansiosta Tunnin juna on nykyistä rantarataa huomattavasti lyhyempi, nopeampi ja toimintavarmempi. Kaksoisraide mahdollistaa myös lähijunaliikenteen Salon ja Turun välillä. Kaarinassa mahdolliset pysäkit ovat Littoisissa ja Piikkiössä.

Kaarinan näkökulmasta näemme Tunnin junan olennaisena kaupungin kehityksen kannalta. Ilmastoystävällinen ja työmarkkinapositiivinen Tunnin juna on kaarinalaisille ehdottomasti voitto.

Malla Rannikko-Laine

Marjo Uotila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti