Kuntavaalit 2021

tiistai 2. huhtikuuta 2019

Littoisten joukkoliikenteeseen etsitään ratkaisua

Kaarina-lehdessä 27.3.2019 julkaistu mielipidekirjoitus
 
Kaarina-lehdessä 20.3.2019 Hiiskan- ja Teerimäen omakotitaloyhdistyksen johtokunta kirjoittaa Littoisten linja-autoyhteyksien parantamistarpeesta. Olen kirjoittajien kanssa samaa mieltä, Littoisista tarvittaisiin yhteys Varissuolle.  

 
Edustan Kaarinaa Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa ja asun itsekin Littoisissa. Littoisten asukkaiden viime syksynä tekemä vetoomus joukkoliikenneyhteyksien parantamisesta on viety Fölin joukkoliikennesuunnittelijoille tiedoksi. Olemme myös Liedon edustajan kanssa keskustelleet Littoinen-Varissuo-yhteyden tarpeesta Kaarinan ja Liedon virkamiesten kanssa. 


Yksinkertaisimmalta tuntuva ratkaisu jatkaa Turun keskustasta Varissuolle liikennöivää linjaa Littoisiin asti ei joukkoliikennetoimiston mukaan ole mahdollinen Varissuon palvelutarpeiden takia. Littoinen-Varissuo syöttöliikennettä on myös kokeiltu. Viimeisin oli Liedon tilaama aamun ja iltapäivän koululaisvuoro 601 Littoisista Varissuolle, joka sekin päätettiin hiljattain lopettaa yhteyden vähäisen käytön vuoksi. 


Ongelma joukkoliikennetarjonnan lisäämisessä liittyy suoraan kysyntään. Liikenteen tarjonnan lisääminen edellyttää kysyntää ja käyttäjiä. Käyttäjiä saadaan vain säännöllisellä ja vakiintuneella vuorotarjonnalla. Ongelma kulkeekin usein kehässä; jos joukkoliikenne ei ole riittävän kattava, ei sen piiriin siirry uusia käyttäjiä, mikä taas rajaa mahdollisuuksia laajentaa ja lisätä liikennettä. 


Palautteiden perusteella on selvää, että vähintäänkin kysyntää Littoisista Varissuon kautta Kupittaan alueelle ja edelleen Turun keskustaan olisi. Tarpeet ovat Littoisten sisälläkin erilaisia. Asiaa selvitellään ja toivon mukaan jonkinlainen esitys tulee myös päätettäväksi. 


Kaarinassa joukkoliikenteen reiteistä päättää ensisijaisesti tekninen lautakunta ja sen jälkeen Turun kaupunkiseudun yhteinen joukkoliikennelautakunta. 


Malla Rannikko-Laine

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan jäsen 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti