Kuntavaalit 2021

maanantai 2. tammikuuta 2017

Ehdolla Kaarinan kaupunginvaltuustoon
Pidän äänestämistä tärkeänä kansalaisen oikeutena ja velvollisuutena kaikissa vaaleissa. Erityisesti kuntavaaleissa oman äänen merkitys on suuri, sillä äänellä on vaikutus ihan arkielämässä. Kuntavaalit järjestetään ensi keväänä, ja kunnissa tarvitaan juuri nyt monipuolisesti lähiympäristöstä ja lähipalveluista kiinnostuneita ehdokkaita. Olen itse ehdolla Kaarinassa.

Asun Littoisissa perheeni kanssa ja arvostan lähiympäristöäni paljon. Meillä on lapsiperheille palveluita lähellä, ainutlaatuinen järviympäristö ulkoilumahdollisuuksineen sekä loistava sijainti asua ja elää. 

Olin viime kuntavaaleissa ensimmäistä kertaa ehdolla. Tuolloin asuin Turussa Portsassa ja pyrin kaupunginvaltuustoon. Erityisesti toivoin päätöksentekijöiksi nuoria. Toivon edelleen nuoria mahdollisimman paljon ehdolle ja päättäjiksi. Samalla kovin tärkeää olisi saada päättäjiksi perheellisiä, pienten lasten vanhempia. Kunnanvaltuustojen tulisi olla kuntia pienoiskoossa. Tulevan maakuntauudistuksen takia kunnissa erityisesti juuri lapsiperheiden palvelut; varhaiskasvatus ja opetus tulevat olemaan keskeisessä asemassa. Näistä asioista päättämään tarvitsemme vanhempia. 

Tunnen päätöksentekoa ja lainsäädäntöä työhistoriani kautta sekä opinnoistani. Opiskelupolkuani valitessa olen halunnut ymmärtää lähihistoriaamme, yhteiskuntaa ja sen muutosta. Mielestäni valtio- ja paikallishallintoa ei voi ajatella erikseen toisistaan, siksi on hyvä tuntea molemmat.  Näkökulmaa yhteiskuntatieteisiin olen saanut  työtehtävissä eduskunnassa ja  maakunnassa sekä kuntapäätöksenteon kautta. 

Yhteisistä asioista päätettäessä arvostan korkealle kuuntelemista, erilaisten näkökulmien huomioimista ja pyrkimystä ymmärtää osapuolia. Hyvä yhteistyö ja keskustelu ovat ainoita toimivia välineitä demokratiassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti