Kuntavaalit 2021

sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Olen ehdolla kuntavaaleissaHuhtikuussa käydään Suomen tärkeimmät vaalit, nimittäin kuntavaalit. Vaaleissa päätetään siitä, ketkä käyttävät ääntämme yhteisissä asioissa seuraavat neljä vuotta. Kuntavaalien merkitys korostuu, koska päätämme arkea hyvin lähellä olevista asioista: kouluista, leikkipuistoista, liikuntapaikoista, kaduista, asumisesta, kirjastoista, yritystonteista, veroista, hoitopaikoista ja vielä ainakin toistaiseksi sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista. 

Olen tehnyt varsin pitkän pohdinnan siitä, lähdenkö ehdolle kevään vaaleissa. Olen punninnut asiaa tarkkaan monestakin syystä. Minulla on kaksi ihanaa lasta, joiden kanssa haluan mieheni kanssa viettää mahdollisimman paljon aikaa. Minulla on arvostamani työ ja harrastuksia. Liikunta ja hyvinvoinnista huolehtiminen on ylipäätään erityisen tärkeää vastapainoa arjessa.

Kuntapolitiikka on viimeiset neljä vuotta ollut osa arkeani. Olen antanut aikaa ja parhaani mukaan osaamistani. Välillä ilokseni huomannut, miten asiat etenevät, välillä olen turhautunut. Kukapa ei joskus olisi. Olen nyt vähintään yhtä kiinnostunut Kaarinan asioista kuin neljä vuotta sitten ehdolle lähtiessäni. Kokemus on tuonut uusia näkökulmia ja ajatuksia. Seuraavan neljän vuoden aikana myös kuntien tehtäväkenttä on isossa myllerryksessä, mikäli valtakunnan uudistukset etenevät.  

Minusta kuntapolitiikkaan tarvitaan jatkuvasti uusia näkemyksiä ja siksi toivonkin, että kevään vaaleissa mahdollisimman moni innostuu ehdolle. Olen päättänyt myös itse olla käytettävissä. Erityisesti siksi, että haluan valtuuston edustavan kaupungin asukkaita mahdollisimman kattavasti. Kaikenlaisia ihmisiä tarvitaan. Myös meitä pienten lasten vanhempia. Palveluista päätettäessä on hyvä olla omakohtaisia kokemuksia arjesta, siitä mikä toimii ja mikä ehkä ei. Ja ajatuksia siitä, millaisen tulevaisuuden haluamme rakentaa täällä lapsillemme. 

Jos haluat olla mukana, tukesi on minulle valtavan arvokas. Ihan pienelläkin teolla, kertomalla tutulle, jakamalla esitteen tai somessa tykkäämällä, voit auttaa paljon. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti