Kuntavaalit 2021

maanantai 17. huhtikuuta 2017

Kiitos luottamuksesta!

Kuntavaalit käytiin sunnuntaina 9.4. ja Kaarinaan valittiin seuraavalle neljälle vuodelle uusi kaupunginvaltuusto. Itse sain 122 ääntä, ja tulin valituksi uutena kaupunginvaltuustoon. Olen äärettömän kiitollinen jokaisesta saamastani äänestä ja motivoitunut hoitamaan tulevat luottamustehtävät! 

Vaalit jälleen osoittivat, että jokaisella äänellä on merkitystä. Erityisesti kuntavaaleissa omalla äänellä pääsee vaikuttamaan arkisiin asioihin ja yhteiseen lähiympäristöön. Kaarinassa 62,5 % asukkaista käytti näissä vaaleissa äänioikeuttaan. Äänestysprosentti nousi hieman viime kuntavaaleista, jolloin 61,2 % äänesti. 

Kaarinan 51 valtuutetusta 22 on tulevalla kaudella uusia. Valtuustossa on mukana nuoria parikymppisiä, äitejä ja isiä sekä kokeneita konkareita. Koko valtuuston keski-ikä on 46 vuotta. Tuleva valtuusto on naisvaltainen, sillä naisilla on yhden valtuutetun enemmistö (26/25). Kaarina on Varsinais-Suomen ainut kunta, jossa naisia uudessa valtuustossa on enemmän kuin miehiä. Valtakunnallisesti maakunnassa naisten asema on ylipäätään keskimääräistä vahvempi (40 %). Koko maassa naisten asema kuntapäätöksenteossa parani kaikkiaan jonkin verran. Naisten osuus nousi 36 %:sta 39 %:iin. 

Itse kannustin vaalien alla kaikkia perheellisiä äänestämään samassa elämäntilanteessa olevia ehdokkaita. Ruuhkavuosiaan elävät äidit ja isät eivät usein lähde ehdolle kiireisen elämäntilanteensa takia. Tärkeää kuitenkin on, että myös vanhemmat ovat tuomassa näkemystä lapsiperheiden arkea koskevista asioista. Erityisesti iloitsin myös nuorista parikymppisistä läpimenneistä ehdokkaista! Uskon, että kampanjan aikainen erittäin positiivinen yhteishenki jatkuu uudessa valtuustossa. 

Kiitos kaikille tukeneille, kampanjaan osallistuneille ja ääneistäneille! Olen kiitollinen kaikista yhteydenotoista ennen vaaleja ja toivon, että mahdollisimman moni on yhteydessä jatkossakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti