Kuntavaalit 2021

torstai 2. marraskuuta 2017

Varsinais-Suomen Kokoomusnaisten puheenjohtajuus edessä vuonna 2018

Varsinais-Suomen Kokoomusnaiset valitsi syyskokouksessaan 1.11.2017 Raision kaupungintalolla minut puheenjohtajakseen vuodelle 2018. Piirin varapuheenjohtajaksi valittiin Turusta Kansallisseuran Naisten Marika Metsähonkala. Olen kiitollinen ja innoissani tehtävästä ja odotan yhteistyötä Marikan kanssa. Puheenjohtajuudesta luopuvan Satu Koskisen jälkeen on hyvä jatkaa.

Aikomukseni on kirkastaa naisten viestiä ja tuoda sitä lähemmäs kuntalaisia. Naisissa meillä on mukana hyvin erilaisia osaajia eri elämäntilanteista. Teemme kunnissa töitä asukkaiden hyvinvoinnin, sivistyspalveluiden, ennaltaehkäisevän toiminnan, kestävän ympäristön ja terveen talouden puolesta.

Kokouksessa jätimme myös itselleni hyvin tärkeän kannanoton sotilaspoikien ja pikkulottien huomioimisesta Suomen 100-vuotisjuhlavuonna. Samalla päätimme, että perinteisissä helmitanssiaisissamme perjantaina 9.2.2018 ohjaamme tällä kertaa arpajaisten hyväntekeväisyyspotin maakunnan sotilaspojille ja pikkulotille.

Alla kannanotto:

Varsinais-Suomen Kokoomusnaiset vaativat sotilaspoikien ja pikkulottien huomioimista

Suomi juhlii tänä vuonna itsenäisyytensä 100-vuotisjuhlaa. Juhlavuoden teema on yhdessä. Yhdessä suomalaiset saavuttivat itsenäisyyden ja rakentavat edelleen tulevaisuutta seuraavaksi sadaksi vuodeksi.
Kaikkien Suomen sodissa maanpuolustustyöhön osallistuneiden panos on ollut erittäin tärkeä. Suurimman vastuun kantoivat sotaveteraanit ja lotat, joiden lisäksi sota-aikana palveli monia muita ryhmiä isänmaansa puolesta. 
Hyvin nuorella iällä sota-ajan tehtäviin osallistui iso joukko sotilaspoikia ja pikkulottia. He toimivat kotirintamalla muun muassa ilmavalvonnassa lähetteinä tai apuna sairaaloissa. Sotilaspojat ja pikkulotat eivät ole oikeutettuja rintamaveteraanien kuntoutukseen tai virkistyspalveluihin. Valtioneuvoston linjausten mukaisesti sotainvalidien ja veteraanien etuuksia ei tulla laajentamaan enää muihin ryhmiin. 
Varsinais-Suomen Kokoomusnaiset esittää sotilaspoikien ja pikkulottien huomioimista Suomen Itsenäisyyden juhlavuonna. Sotilaspoikien ja pikkulottien perinnekilloilla on olemassa henkilörekisterit, jota kautta heidät pystyisi tavoittamaan. 
Sotilaspoikien ja pikkulottien merkitys Suomen taistelulle jatkosodassa on kiistämätön. Esimerkiksi sotilaspojat korvasivat kymmenissä tuhansissa tapauksissa sotakelpoisen miehen, jolloin rintamajoukot pystyttiin pitämään miesmääriltään vahvoina kaikkina jatkosodan vuosina.
Varsinais-Suomen Kokoomusnaiset haluavat Suomen itsenäisyyden juhlavuonna kiittää kaikkia sodissamme palvelleita ja nostaa esille sotilaspoikien ja pikkulottien maanpuolustuspanoksen. Koko sukupolvemme merkittävimpänä vuonna nämä ryhmät tulee huomioida.

Lisätietoja:
Varsinais-Suomen Kokoomusnaiset
Satu Koskinen
044 9895 030

Kaarinan Kokoomunaiset ry
Malla Rannikko-Laine
040 7213 429

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti